Hoe een orchidee nieuw leven in te blazen: haal dit kruid uit de keuken

Орхидея

Phalaenopsis-orchidee is de meest populaire soort en de meest pretentieloze van alle variëteiten.

Maar soms moet zelfs deze heldere en pretentieloze plant worden gered als de wortels beginnen uit te drogen of te rotten. Er is één volksremedie: met kurkuma.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde hoe je een orchidee nieuw leven kunt inblazen.

Hoe je te gedragen

1. Ten eerste moet je stoppen met het water geven van de orchidee, zodat je oude of rotte wortels gemakkelijker kunt verwijderen. Beschadigde wortels worden afgesneden, waardoor alleen gezonde wortels overblijven.

2. Bereid een oplossing voor om water te geven door een theelepel kurkuma op te lossen in 0,5 liter water. Roer, laat een paar minuten staan ​​en zeef door kaasdoek.

3. Plaats de orchidee na het snoeien 30 minuten in een waterige oplossing van kurkuma – zo kun je de wortels desinfecteren.

4. Kies een geschikte bak, tap water en dompel de plant daarin onder, zodat alleen de toppen van de wortels in het water staan.

We verwijderen de container met de plant naar een koele en droge plaats, verversen periodiek het water en wachten tot het wortelsysteem is hersteld.

5. Nu kunt u de plant opnieuw planten in een nieuw substraat.

Overigens wordt kurkuma-infusie gebruikt om orchideebladeren tegen schimmel te behandelen. Daarnaast bevordert het product de bladgroei en het herstel.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips