Wat toe te voegen aan de grond voor zaailingen: het perfecte doe-het-zelfmengsel

Удобрение

Populaire wijsheid adviseert om in de zomer een slee en in de winter een kar klaar te maken. Deze regel wordt heilig gerespecteerd door tuiniers.

In de herfst, wanneer de zaken in de tuin en moestuin merkbaar zijn afgenomen, kunt u bijvoorbeeld nadenken over de grond voor zaailingen, uw kunstmestreserves controleren en gereed zijn voor het nieuwe zomerseizoen.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons wat er kan worden toegevoegd aan in de winkel gekochte grond voor zaailingen.

Zelfs als een zomerbewoner zijn hele leven aarde heeft voorbereid voor zaailingen in zijn tuin, zullen deze tips hem helpen de grond nog beter te maken.

Hier zijn enkele additieven die nuttig kunnen zijn tijdens het zaaien.

1. Vermicompost

Het product wordt geproduceerd door regenwormen. Het materiaal is uitsluitend natuurlijk, van de hoogste kwaliteit.

Als u twijfelt aan de kwaliteit van de grond die u in de winkel koopt, is er geen betere manier om de vruchtbaarheid ervan te vergroten.

Vermicompost wordt aangebracht na verharding, calcinatie en andere methoden voor bodemdesinfectie, d.w.z. vóór het zaaien.

2. Zand

Schoon rivierzand zal ook nuttig zijn voor degenen die gewend zijn het mengsel zelf te bereiden. Het mengsel wordt bereid in een verhouding van 1:9.

In dit geval zal de grond extreem los zijn, waardoor stagnatie van vocht wordt voorkomen.

3. Dolomietmeel

Normaliseert de zuurgraad en verzadigt de grond met nuttige stoffen.

Maar in dit geval moet je voorzichtig zijn, omdat een overdosis voedingsstoffen de planten kan beschadigen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips