Welke meststoffen kunnen in november worden toegepast en welke zijn verboden: zelfs ervaren zomerbewoners raken in de war

Осень

Met de komst van november houdt het werk in de tuin vreemd genoeg niet op.

In de laatste maand van de herfst kunt u bijvoorbeeld nog kunstmest aan de grond toevoegen. Welke – zei een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper.

De categorie ’toegestaan’ omvat dus minerale verbindingen die er lang over doen om op te lossen en te transformeren in een vorm die toegankelijk is voor opname door planten.

Dit is in de eerste plaats superfosfaat, dat nodig is voor fruitbomen en struiken. De aanbevolen dosering is 30 g per vierkante meter.

Bovendien kunt u in november fruit- en bessengewassen voeden met kaliumsulfaat.

Om dit te doen, maakt u gaten rond de planten en giet u er kunstmest in met een snelheid van 50 g per “vierkant”.

Ten slotte verbiedt niemand het gebruik van complexe meststoffen, waaronder borofosfaat, nitroammophoska of speciale herfstmeststof.

Maar het idee om verbindingen te gebruiken die stikstof bevatten, moet worden opgegeven. Organische natuurlijke meststof in de vorm van humus of compost aan het einde van de herfst kan alleen worden gebruikt als mulchmateriaal voor de stamcirkels van fruitbomen en struiken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips