Deze fout bij het witwassen van bomen verandert een nuttige procedure in een zinloze oefening: herhaal het niet

дерево

Het witwassen van bomen zal van een nuttige procedure veranderen in een zinloze exercitie als de deadlines niet worden gehaald.

Wanneer het nodig is om bomen wit te wassen, zegt een expert van de online publicatie Belnovosti, een agronoom en landschapsontwerper.

Wanneer bomen witwassen?

Veel zomerbewoners maken, uit oude gewoonte, bomen witter voor de voorjaarsvakantie (Pasen, Dag van de Overwinning), en het is volkomen tevergeefs.

Bomen moeten in de herfst worden gewit nadat de sapstroom is gestopt om ze te beschermen tegen zonnebrand in de winter.

Ook wordt het witwassen van bomen uitgevoerd van half februari tot half maart.

In deze periode hebben bomen vaak last van vorstschade. Na 17-20 maart heeft het geen zin om bomen witter te maken.

Voor witwassen wordt aanbevolen een oplossing te gebruiken op basis van gebluste kalk, verrijkt met kopersulfaat of Bordeaux-mengsel (ter bescherming tegen schimmelinfecties).

Als je wasmiddel of lijm (caseïne, PVA) aan de oplossing toevoegt, blijft de whitewash beter plakken.

Voor 10 liter water heb je twee tot drie kilogram kalk, 500 gram kopersulfaat en 100 gram lijm nodig.

Vóór het witwassen moet de stam met een schraper of staalborstel van mos worden ontdaan. Alle gevonden scheuren moeten worden schoongemaakt en bedekt met tuinvernis.

Whitewash wordt aangebracht met een platte borstel of een speciale borstel, waarbij zorgvuldig de hele stam en het onderste deel van de skelettakken worden geverfd. Nadat de whitewash is opgedroogd, herhaalt u de procedure.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips