Voer krenten hiermee niet, anders zie je geen overvloedige oogst: een veelgemaakte fout van zomerbewoners

смородина

Toepassing van ongeschikte meststoffen is een veel voorkomende reden voor lage bessenopbrengsten.

Als een zomerbewoner veel grote en zoete bessen wil krijgen, moet hij weigeren bepaalde producten te gebruiken.

Anders zal de plant vooral groene massa ontwikkelen, maar er zullen ernstige problemen ontstaan ​​​​met de kwaliteit van de vrucht.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde wat je krenten niet moet voeren.

Gevaarlijke meststoffen voor krenten

Dit gewas is “bang” voor een teveel aan stikstof. Daarom vormen verbindingen met een overvloed aan de overeenkomstige component op elk moment van het jaar een bijzonder gevaar voor de plant.

Allereerst hebben we het over ureum en ammoniumnitraat.

Overigens zullen bessenstruiken slecht “reageren” op sommige soorten “organisch materiaal” (mest, humus). Maar dit zal alleen gebeuren in het warme seizoen.

Hoe en wat krenten te voeren

In het voorjaar en de zomer kunnen organische meststoffen de plant beschadigen. Maar tegen het einde van de herfst (maar vóór het begin van de vries- en sneeuwperiode) zal de humus in de wortelzone een positief effect hebben op het gewas.

Aan het begin van het volgende zomerseizoen heeft organisch materiaal de tijd om te ontbinden, zodat de bessenstruiken voldoende kalium en fosfor krijgen. Maar er zal geen overtollige stikstof zijn.

Wat minerale meststoffen betreft, zullen krenten in de lentemaanden goed “reageren” op kaliummonofosfaat. Voeg een paar eetlepels product toe aan een emmer schoon water.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips