Wat moet er onmiddellijk na het water geven in de winter worden gedaan: hiermee moet je de grond bedekken

лейка

November is de tijd om vochtopnemend water in de tuin uit te voeren.

We hebben het over het aanvullen van het watertekort in de bodem onder bomen en struiken.

Bovendien moet de grond vrij diep worden bevochtigd: minimaal 0,6 meter.

Als dit niet gebeurt, overleven fruitbomen en bessenstruiken de winter misschien niet.

Maar als u de irrigatie met water op de juiste manier uitvoert, zullen de gewassen zeker niet uitdrogen en geen ongedierte tegenkomen. Bovendien wordt bescherming geboden aan de wortels van planten.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, herinnert eraan dat het water geven vóór de winter moet worden gevolgd door een andere procedure. Anders zal het binnendringen van vocht in de bodem niet effectief zijn.

Wat te doen na irrigatie met watertoevoer

Na voltooiing van deze activiteit moet de behandelde grond onder bomen en struiken zo snel mogelijk worden bedekt met mulch.

Als dit niet gebeurt, wordt het vocht eenvoudigweg niet vastgehouden. Bovendien verliest de plant de toegang tot nuttige stoffen.

Compost kan worden gebruikt als mulchmateriaal. Of misschien humus uit mest. De dikte van de mulchlaag moet 5-6 centimeter zijn.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips