Wat te doen als de oogst niet bevredigend is: kijk naar de situatie in uw tuin

огород

De locatie van de moestuin heeft grote invloed op de productiviteit van de bedden. Om de beste resultaten te bereiken, is het belangrijk om verschillende factoren in overweging te nemen.

Elk gewas heeft zijn eigen behoeften en er moet rekening worden gehouden met de hoeveelheid zon, aangezien u zelf voor het vocht zorgt.

In de meeste gevallen wordt een moestuin aangelegd op een goed verlichte plek, waar overdag vrijwel constant de zon op schijnt.

Laten we eens kijken welke aanbevelingen de online publicatie Belnovosti en agronoom Anastasia Kovrizhnykh geven.

Kenmerken van het kiezen van een plek voor een moestuin

De behoefte van tuingewassen aan licht varieert en kan variëren van 8 tot 14 uur per dag.

Er moet aan worden herinnerd dat ultraviolet licht zorgt voor het juiste verloop van metabolische processen in de weefsels van culturen.

De opname van voedingsstoffen die uit de bodem komen, is afhankelijk van ultraviolette straling. Het verminderen van de belichting van tomaten met 2 uur leidt bijvoorbeeld tot een verdubbeling van het aantal eierstokken.

Aan de andere kant heeft overtollig licht ook een slecht effect op sommige gewassen: sla, zuring, rabarber en meerjarige uien.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips