Wat zijn 3 fouten die zelfs ervaren zomerbewoners kunnen maken: waar moet je op letten?

дача

Zelfs ervaren tuinders zijn niet immuun voor veelgemaakte fouten die de opbrengst kunnen verminderen en de gewassen die ze verbouwen kunnen schaden.

Daarom moet u er zeker van zijn dat u alle acties correct uitvoert.

Meestal hebben we het over drie veel voorkomende tekortkomingen, zegt een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper.

Dingen om in gedachten te houden

Regelmatig graven schaadt alleen planten

Als u de toegang van lucht tot het wortelsysteem van planten wilt garanderen, is zorgvuldig werk in de vorm van losmaken voldoende. Graven zou een zeldzame procedure moeten zijn.

Je kunt niet alleen het wortelsysteem beschadigen, maar ook de balans van micro-organismen verstoren. Hierdoor worden de opbrengsten tot een minimum beperkt.

Irrigatie-activisme

Gebrek aan vocht is uiteraard schadelijk voor de meeste planten, maar overtollig water kan ook gevaarlijk zijn. Als je planten te veel water geeft, kunnen ze doodgaan.

Ook is een hoge luchtvochtigheid een van de oorzaken van schimmelziekten.

Overtollig chemicaliën

In sommige gevallen zullen volksremedies en zelfgemaakte meststoffen niet werken, maar je moet industriële preparaten niet te vaak en actief gebruiken.

Chemicaliën hebben de negatieve neiging zich in de bodem op te hopen, waardoor uw oogst niet zo gezond wordt.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips