Hoe bomen tegen mieren te beschermen: de eenvoudigste manier om insecten te bestrijden

Муравьи

Mieren die zich in de tuin hebben gevestigd, kunnen voor een zomerbewoner veel problemen veroorzaken.

In dit geval adviseren een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en een landschapsontwerper het gebruik van vangbanden om bomen te beschermen.

En we zullen u vertellen hoe u met uw eigen handen zo’n effectieve barrière voor mieren kunt maken.

Hiervoor heb je het meest gewone opvulpolyester nodig. Het is overigens helemaal niet nodig om het te kopen, want je kunt de vulling uit een oud jasje halen dat onbruikbaar is geworden.

Een strook opvulpolyester, waarvan de breedte minimaal 5 cm is, moet om de boom worden gewikkeld en met een touw aan de stam worden vastgemaakt.

Toegegeven, dit is nog niet alles: om te voorkomen dat de mieren het obstakel overwinnen, moet je het polyester opvulling opschudden.

Het is de moeite waard om de laatste stap – pluizen – regelmatig te herhalen, omdat zelfs in dergelijk materiaal schadelijke insecten erin slagen paden voor zichzelf te maken.

Dit kleine minpuntje kan echter worden gecompenseerd door het feit dat een dergelijke synthetische opvulriem de aanplant niet alleen tegen mieren, maar ook tegen ander ongedierte zal beschermen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips