Welke kamerplanten kun je krijgen als het huis schemerig is: je kunt hem zelfs in de badkamer zetten

Фиалка

Een slechte planning of een appartement op de lagere verdiepingen in dichte gebouwen kunnen een gebrek aan zonlicht veroorzaken.

In dergelijke omstandigheden is het kweken van kamerplanten en bloemen niet erg interessant. U zult extra verlichtingsapparaten moeten installeren en de beplanting moeten markeren.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons welke bloemen prachtig groeien in de schemering.

Sanseveria

De plant ziet er pittoresk uit, heeft rijk groen, maar heeft nauwelijks zonlicht nodig.

Dankzij de lange en heldere bladeren is de plant populair geworden in het interieur.

Ficus-elastiek

Ondanks zijn tropische oorsprong verdraagt ​​de plant gemakkelijk schaduw. Bij plaatsing in de felle zon kunnen brandwonden optreden.
Niet veeleisend, maar je moet het bewateringsschema volgen.

Dracaena

In dit geval is fel zonlicht helemaal niet nodig. Het belangrijkste is om het op tijd water te geven en de luchtvochtigheid op peil te houden.

Monstera

Het groeit in de schaduw niet slechter dan andere. U moet de luchtvochtigheid controleren, water geven met bezonken water en de bladeren besproeien.

Bovendien kun je in de schaduw klimop, syngonium, tradescantia laten groeien en van bloeiende planten kun je begonia, fuchsia of violet kiezen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips