Hoe u de aantrekkelijkheid van tuinfiguren kunt herstellen: u kunt gemakkelijk omgaan met restauratie

Фигуры

Bij het maken van landschapsfiguren is gips het meest populaire materiaal. Helaas zijn ze niet bijzonder duurzaam, dus het is niet verwonderlijk dat tuinkabouters en dergelijke zo nu en dan beschadigd raken.

Als u het er niet mee eens bent om elk seizoen nieuwe buitenfiguren voor uw tuin te kopen, overweeg dan om betrokken te raken bij de restauratie ervan.

Laten we beginnen met iets eenvoudigs: kleurherstel.

De meest voorkomende acrylverf is hiervoor geschikt, en een laag speciale vernis helpt ze te repareren.

Als de schade niet beperkt is tot kleurverlies en sommige delen van de figuur zijn afgebroken, plaats ze dan terug op hun plaats met behulp van secondelijm.

Wat te doen als de gevallen stukken ergens verloren gaan? Om het afgebroken gebied te herstellen, bereidt u een mengsel van gips en 15% PVA-lijm voor.

Overigens kun je hetzelfde materiaal, met je eigen handen bereid, gebruiken om scheuren in het beeldje te repareren.

Een belangrijk punt: breng voordat u met de restauratie begint lijm aan op het beschadigde gebied zodat er een film op ontstaat. Het is nodig om het beschadigde gebied te beschermen tegen vocht van de nieuw aangebrachte pleister erop.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips