Vergeet begin juli niet op aubergines te letten: wat bedreigt de grillige groente

Баклажан

Zelfs nadat ze het planten en herbeplanten hebben meegemaakt, worden de zomerbewoners nog steeds overweldigd door problemen.

Zodra ze de aardappelen hebben geplant, moeten ze beginnen met wieden, bemesten, verwerken en opnieuw vanaf het begin. Het belangrijkste hier is om tijd te hebben om aandacht te besteden aan zulke grillige gewassen als aubergines.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een wetenschappelijk agronoom en landschapsontwerper, herinnerde eraan hoe je voor aubergines moet zorgen.

Begin juli moet je zeker voor je aubergines zorgen, anders zal de oogst mager zijn.

Wat bedreigt aubergines?

Zelfs met de juiste aanplant zijn zaailingen niet immuun voor schimmelziekten. Dit kunnen fusarium, macrosporiose en verticillium zijn.

Ziekten beïnvloeden het wortelsysteem, stengels en bladeren. Planten verzwakken, wat de oogst beïnvloedt.

Het is ook de moeite waard om te onthouden over coloradokevers, bladluizen en spintmijten die planten binnendringen.

Hoe aanplantingen te behandelen

Fungiciden Hom, Oksihom of Topaz worden gebruikt tegen schimmelziekten. De behandeling wordt uitgevoerd met tussenpozen van 10-14 dagen.

Decis, Aktara of Iskra worden gebruikt tegen ongedierte. Insecticiden bestrijden larven en volwassen plagen. Gebruikt tegen de Coloradokever, bladluizen en mijten.

Meststoffen

Het volgende belangrijke punt na de verwerking is de toepassing van complexe meststoffen. Er wordt aangenomen dat het op dit moment beter is om minerale meststoffen toe te passen, die de zaailingen zullen versterken en beschermen tegen ongunstige omstandigheden.

Eerder hebben we u verteld hoe u dit kunt controleren.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips