Gevorderde zomerbewoners gaan in november niet naar het bos om paddenstoelen te plukken: dit is wat ze daar verzamelen – zaailingen in de lente zonder een enkele meststof

лес

Gevorderde zomerbewoners gaan in november altijd naar het bos, maar helemaal niet om paddenstoelen te plukken.

Ze gaan veenmos verzamelen, wat helpt bij het kweken van zaailingen.

Een expert uit de online publicatie Belnovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelt ons hoe we dit op de juiste manier kunnen doen.

Hoe veenmos te verzamelen en wat ermee te doen

Sphagnum groeit in vochtige en moerassige gebieden; je kunt het het beste zoeken in laaglanden, in de buurt van kleine watermassa’s.

Je moet het veenmos voorzichtig uitgraven met een kleine schep, in een poging de mosbedekking niet te beschadigen.

Thuis moet het mos grondig worden gewassen en een paar uur in een oplossing van kaliumpermanganaat worden geplaatst. Na verwerking moet het veenmos grondig worden gedroogd.

In het voorjaar, voordat zaden voor zaailingen worden gezaaid, wordt gedroogd veenmos aan het grondmengsel toegevoegd (een deel veenmos op 5-6 delen aarde).

Sphagnum verbetert de bodemstructuur en luchtuitwisseling en houdt ook vocht goed vast. De zaailingen zullen sterk worden en kunnen minder vaak worden bewaterd.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips