Waarom zomerbewoners zich niet langer druk maken over tomatenzaailingen: winterzaaimethoden

Помидоры

De vooruitgang is onverbiddelijk, en landbouwexperimenten hebben tuinders zover gebracht dat sommige tuinders de traditionele methode van het kweken van zaailingen opgeven.

In plaats van aan het einde van de winter zaden te zaaien voor zaailingen, krijgen tuinders de mogelijkheid om tomaten in de winter direct in de bedden te zaaien.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, sprak over innovaties in de tomatenteelt.

Voordelen van winterzaaien

Tuinders beweren dat deze optie je bevrijdt van gedoe met zaaien, planten, belichten en andere lentevreugde bij het kweken van tomatenzaailingen.

Dit maakt ruimte vrij op de vensterbank en u hoeft niet na te denken over hoe u de zaailingen naar de datsja moet vervoeren.

Eerste zaaimethode

In november, net voor de vorst, in het bed dat is voorbereid op tomaten, moet je de grond opgraven, egaliseren en voren tot 10 cm diep maken.

De zaden worden in gaten geplaatst, afgedekt met droge grond, gevallen bladeren, takken of afdekmateriaal erop, zodat de wind de bladeren niet wegblaast.

Tuinders verzekeren dat de zaden uiterlijk halverwege de lente ontkiemen.

Er is maar één nadeel aan deze methode: tot de warmte van de lente moeten de zaailingen worden beschermd tegen vorst en kou.

In het voorjaar, wanneer de sneeuw smelt, hoeft u alleen nog maar de schuilplaats te ontmantelen en kasomstandigheden voor de spruiten te creëren.

Tweede manier

Deze optie is de eenvoudigste.

In de voorbereide grond worden geen voren voorbereid, maar plantgaten, en geen zaden, maar hele tomaten worden erin begraven.

Vervolgens organiseren we onderdak en zorg voor de zaailingen volgens het bovenstaande diagram.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips