Is het mogelijk om komkommers op een vensterbank te kweken: zomerseizoen het hele jaar door

Огурцы

Als het gedoe met groentegewassen alleen maar een genot is, dan heeft het geen zin om de communicatie met de natuur tijdens de winter te onderbreken.

In plaats van bloemen op de vensterbank kunt u bijvoorbeeld komkommers gaan kweken. Als je haast hebt, kan de oogst op tijd voor de nieuwjaarsvakantie worden geoogst.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde hoe je komkommers op een vensterbank kunt kweken.

Variatie of hybride

Allereerst worden hybriden in het vroege of middenseizoen gekozen voor tuinieren binnenshuis. Dit zullen komkommers zijn die fruit produceren, geen weelderige groenten.

Dit kunnen hybriden zijn “Anyuta”, “Artel”, “Berendey”, enz., Die vrucht dragen op de 40-44e dag na ontkieming (voor elk gemarkeerd met F1).

Hoe te zaaien

1. Komkommers hebben veel warmte en licht nodig, daarom kiezen we voor een raam op het zuiden en isoleren we de vensterbank zodat de kou niet uit het glas waait.

2. We selecteren een geschikte container (ervan uitgaande dat één plant een volume van 6-8 liter nodig heeft), evenals losse voedingsgrond.
Wij bieden zeker de mogelijkheid om zaailingen vast te binden en te belichten. Wij bemesten de grond.

3. Als u voor gepilde zaden kiest, kunnen deze zonder voorafgaande voorbereiding worden geplant. In andere gevallen volgt alles de standaardprocedure: weken, desinfecteren, enzovoort.

4. Als er 5-6 bladeren verschijnen, maak dan een kousenband klaar door haringen ongeveer 1,5 meter hoog in de grond te steken en aan het touw te trekken.

5. Komkommers worden vanaf 07.00 uur 6-8 uur belicht.

6. Het is belangrijk om de luchttemperatuur (+22-24 graden) en luchtvochtigheid (75-80%) te controleren.

7. Komkommers moeten 1-2 keer per dag worden bewaterd, maar naarmate de grond droogt, met bezonken water op kamertemperatuur.

8. De bemesting vindt plaats 1,5-2 weken na opkomst, en nog een week later met industriële of volksmeststoffen.

Vergeet de preventieve behandeling niet, dan is de komkommeroogst gegarandeerd!

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips