Snel en eenvoudig: hoe maak je drainagegaten in honderden plastic zaailingenbekers

Рассада

Veel zomerbewoners zijn gewend om zaailingen te kweken met behulp van plastic wegwerpbekers.

Volgens een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, heeft deze oplossing veel voordelen.

In transparante containers heeft de teler bijvoorbeeld de mogelijkheid om de wortels van planten te observeren en de luchtvochtigheid te controleren.

Voordat u de kopjes met aarde vult, moet u er echter gaten in maken voor drainage, gemiddeld 5-6 stuks.

Dit kan op verschillende manieren.

Je kunt met een schaar gaten in de plastic bodem maken – houd eerst de messen boven het vuur dat uit de brander van het gasfornuis komt.

Het nadeel van deze methode is dat de schaar zeer snel afkoelt. Maar een nagel kan de warmte veel langer vasthouden, dus je kunt hem in een tang houden, opwarmen en als ‘perforator’ gebruiken.

Als je ten slotte een hulpmiddel zoals een priem in je arsenaal hebt, kun je het voor deze activiteit aanpassen. Dankzij het handvat ligt de priem prettig in de hand en de naald is scherp.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips