Hoe kies je een geschikte plek om een ​​peer te laten groeien: houd 3 belangrijke punten in gedachten

огород

Je kunt overal op je perceel een peer planten – wie houdt je tegen? Maar in dit geval zal het nauwelijks vruchten afwerpen.

Samen met een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en een landschapsontwerper hebben we uitgezocht welke eisen een boom stelt aan zijn ‘woonplaats’.

1. Stagnatie van water – een krachtig “nee”

Je moet niet verwachten dat de perenboom het op dezelfde plek als de appelboom leuk zal vinden. Het wortelsysteem van deze bomen gaat veel dieper de grond in dan dat van appelbomen, dus als het grondwater dichtbij is, kunnen de wortels van de peer gaan rotten.

Dit is precies de reden waarom je moet stoppen met het telen van peren in laaglanden, waar regelmatig overstromingen worden waargenomen.

2. Alkalische bodems zijn niet onze optie.

Als u merkt dat een perenboom die al op uw perceel groeit, bloemen en eierstokken laat vallen en over het algemeen erg slecht groeit, controleer dan de zuurgraad van de grond.

In gebieden met alkalische grond mogen in geen geval nieuwe bomen worden geplant.

De peer heeft een neutrale (licht zure) grond nodig.

3. Weg van de schaduw

In het geval van een peer mag er helemaal geen schaduw zijn – anders zal de boom zich ten eerste uitstrekken en ten tweede geen bloemknoppen gaan leggen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips