Hoe je zonder medicijnen met tuinziekten om kunt gaan: probeer knoflookinfusie

чеснок

Systemische pesticiden zijn voor veel tuinders en tuinmannen een taboe, omdat ze bomen en struiken niet willen beschadigen.

Ze geven er de voorkeur aan om natuurlijke ingrediënten te gebruiken en de tuin te behoeden voor ziekten zonder het gebruik van gevaarlijke medicijnen.

Als je op de juiste manier voor planten zorgt in overeenstemming met de regels van de landbouwtechnologie, kun je het zonder chemicaliën aan.

Laten we eens kijken welke alternatieve verwerkingsmethode wordt aangeboden door de online publicatie Belnovosti en agronoom Anastasia Kovrizhnykh.

Wat zijn de voordelen van knoflookinfusie?

Knoflook helpt bij het omgaan met echte meeldauw, grijze schimmel, bacteriële vlekken en korst, en zal ook sommige soorten insectenplagen afstoten.

Maal 200 gram knoflook in een vleesmolen en giet warm water over het mengsel – laat het dan een dag staan.

Dan moet je de infusie zeven en het volume op 10 liter brengen. Spuit vervolgens bomen, struiken, druiven en sierplanten.

Het is beter om niet alleen de planten zelf te verwerken, maar ook de mulch.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips