5 fouten waardoor wortels verslaafd en vertakt groeiden: het weer heeft er niets mee te maken

Морковь

Nu de oogst is geoogst en het werk in de tuin bijna ten einde is, hebben de zomerbewoners de mogelijkheid om het zogenaamde werk aan fouten uit te voeren.

Je kunt bijvoorbeeld je gedrag analyseren om erachter te komen wat de gehoornde en kromme wortelen veroorzaakt. En een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, zal hierbij helpen, en zij noemde de belangrijkste fouten die tot een soortgelijk resultaat kunnen leiden.

Heb geen bakpoeder gebruikt

Meestal kunnen wortelgewassen niet bogen op een aantrekkelijk “uiterlijk” als ze gedwongen werden te groeien op zware kleigronden. Desintegratiemiddelen (zelfs gewoon zand) zouden de situatie kunnen corrigeren, als je hier uiteraard van tevoren voor zorgde.

Slecht bewaterd

Regelmatig en voldoende – zo zou het besproeien van wortelbedden moeten zijn. Zorg er bij het bevochtigen van de grond voor dat het water niet alleen de bovenste laag nat maakt, maar diep in de grond dringt.

Verkeerd gevoed

Onthoud: verse mest en grote hoeveelheden stikstofhoudende meststoffen zijn geen vrienden, maar vijanden van wortels, die niet alleen een negatief effect hebben op hun uiterlijk, maar ook op hun smaak.

Vroeg gearresteerd

De waarschijnlijkheid van verwrongen wortelgewassen houdt volgens veel zomerbewoners rechtstreeks verband met het planten in onverwarmde grond – en dit ondanks het feit dat wortels kunnen worden geclassificeerd als koudebestendige gewassen.

Onzorgvuldig uitgedund

In de vroege groeifasen zijn deze wortels nog steeds erg gevoelig en kunnen gemakkelijk beschadigd raken, wat kan gebeuren als je onzorgvuldig bent met het uitdunnen en losmaken.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips