Wat te doen als de grond in de kas groen wordt: er is een uitweg

Теплица

Als u een kas op uw perceel heeft, merkt u vroeg of laat misschien dat de grond daarin een groene tint heeft gekregen.

Zoals een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, uitlegde, moeten mos en blauwalgen worden “bedankt” voor dit effect.

Hun actieve ontwikkeling kan worden veroorzaakt door een te hoge luchtvochtigheid en de kenmerken van de grond zelf – als deze kleiachtig en te dicht is. Gebrek aan drainage maakt de situatie alleen maar erger.

Omdat groene grond bodemverzuring kan veroorzaken, moeten direct passende maatregelen worden genomen.

1. Verwijder om te beginnen een laag aarde van 2-3 cm van het oppervlak.

2. Geef de bedden in de kas water met een 5% oplossing van ijzersulfaat. Voor vijf vierkante meter heb je 10 liter van het medicijn nodig.

3. Gebruik daarnaast een mengsel bereid uit 150 g as en 300 g dolomietmeel (de hoeveelheid wordt aangegeven per “vierkant”). Na het spuiten worden de as en het dolomiet een dag bewaard en vervolgens op de bajonet van een schop gegraven.

4. Na nog eens 3 dagen is het tijd voor humus, waarvoor 10 liter per vierkante meter oppervlakte nodig is.

5. Als de grond zwaar is, kan het geen kwaad om grof rivierzand te gebruiken (de hoeveelheid is hetzelfde: 10 liter per “vierkant”).

6. Mulch de geplante gewassen met stro of gras, en vergeet ook niet om de grond in de kas water te geven met trichoderma – een paar keer per seizoen is voldoende.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips