Een trucje met komkommerzaden: vriendelijke scheuten en een rijke oogst zijn gegarandeerd

Семена

De start van het zaaiseizoen is nog ver weg, maar ervaren tuinders beginnen zich voor te bereiden op het nieuwe zomerseizoen zodra het oude eindigt.

Hier moet de belangrijkste aandacht worden besteed aan toekomstige zaailingen, of beter gezegd aan zaden. Dit is de truc die zomerbewoners doen met komkommers. Kieming en rijke oogst zijn gegarandeerd!

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons wat er nu met komkommerzaden moet gebeuren.

De toekomst van zaailingen ligt in de handen van de tuinman

Deze techniek wordt vernalisatie genoemd. Je moet in november beginnen, omdat het proces lang is.

Vernalisatie versnelt de kieming van zaden, en zelfs een beginner kan ermee omgaan.

Stap een

Om dit te doen, worden komkommerzaden gedurende 30 dagen op een warme plaats geplaatst.

Het is belangrijk dat ze niet in contact komen met het hete metalen oppervlak van het verwarmingsapparaat.

Stap twee

Nadat de zaden warm zijn gehouden, worden ze naar een koude plaats gebracht. Het is voldoende om ze op de koelkastdeur te plaatsen.

Stap drie

Ze worden 14 dagen vóór het begin van het zaaien uit de koelkast gehaald. Het is belangrijk dat ze 10 dagen bij kamertemperatuur liggen.

De laatste

Het laatste wat je nog moet doen is de zaden tussen vochtige wattenschijfjes leggen en ze 3 dagen in de koelkast bewaren.

Na een dergelijke voorbereiding zullen de zaden krachtig en krachtig ontkiemen, wat betekent dat de oogst uitstekend zal zijn.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips