Wat te doen met aardbeien zodat de bessen groot zijn: ervaren tuinders onthulden hun geheimen

Клубника

Het oogsten van grote aardbeien van uw perceel is helemaal niet moeilijk – als u enkele aanbevelingen van ervaren tuiniers opvolgt.

Allereerst is het de moeite waard eraan te herinneren hoe belangrijk het is om de juiste plaats te kiezen om aardbeien te laten groeien.

Het gebied waar u aardbeien wilt planten, moet goed verlicht zijn en de grond moet vruchtbaar en niet zuur zijn.

Zorg ervoor dat er niet eerder aardappelen of tomaten in de bedden zijn gegroeid.

Bovendien mag je een dergelijke procedure als mulchen niet negeren, omdat planten een laag afdekmateriaal nodig hebben om vocht vast te houden en bescherming te bieden tegen ziekten en plagen.

De beste mulch voor aardbeien is dennennaalden of stro.

Zomerbewoners adviseren ook, zonder te sparen, om knoppen op jonge struiken te verwijderen. Laat de planten eerst wortel schieten en sterker worden – dit zal ervoor zorgen dat ze niet bevriezen in de kou, en pas daarna kun je beginnen met het “produceren” van het gewas.

Welnu, het laatste “geheim” is het verwijderen van de snor van vruchtdragende struiken. Als je alles laat zoals het is, maak je dan klaar om kleine bessen te krijgen, aangezien een deel van de energie van de plant, ook al is het een aanzienlijk deel, niet naar de vruchten gaat, maar naar de ‘scheuten’.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips