Is het nodig om een ​​orchidee water te geven na de transplantatie: wat moet je correct doen?

Орхидея

Een spectaculaire bloem die iedereen leuk vindt, behalve mensen met allergieën, is de orchidee, een nogal grillige plant. Veel huisvrouwen wachten lang voordat het weer bloeit.

De bloei van orchideeën is van veel factoren afhankelijk: de juiste locatie, verzorging en de kwaliteit van het substraat. Soms heeft ze een transplantatie nodig.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde ons of een orchidee na herplanting water nodig heeft.

Als u de orchidee in een andere tank wilt overplanten of eenvoudigweg het substraat wilt vervangen, moet u hem water geven.

De reden is dat het substraat dat in de winkel wordt verkocht droog is en als je een orchidee in een droge omgeving plaatst, zal deze onvermijdelijk uitdrogen.

Hoe water te geven

Ten eerste wordt aanbevolen om meststoffen of andere stoffen aan het water toe te voegen om de plant te helpen de stress van de transplantatie te weerstaan.

Dit kunnen additieven zijn die stikstof, kalium, magnesium of andere minerale meststoffen voor deze bloemen bevatten.

Ten tweede beginnen waterprocedures onmiddellijk na de transplantatie. Gebruik bezonken en schoon water op kamertemperatuur.

Ten derde wordt water in de container gegoten totdat het substraat bezinkt, en vervolgens wordt de pot samen met de bloem in een kom met water geplaatst.

En als laatste: na het water geven moet de plant één à twee weken op een donkere plaats staan.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips