3 bessenstruiken die alleen achter een hek horen: iedereen kent ze

Облепиха

Kruisbessen, krenten, kamperfoelie en bosbessen zijn graag geziene “gasten” in elke tuin. Niet alle bessenstruiken kunnen echter bogen op zoveel liefde van zomerbewoners.

Wij nodigen u uit om erachter te komen welke van deze tuinders niet aanbevelen om op uw terrein te kweken.

Duindoorn

Onverwacht, nietwaar? Niettemin wordt aanbevolen dat een dergelijke nuttige plant als duindoorn uitsluitend achter een hek wordt bewaard, en dit is waarom.

Ten eerste, als je vruchtvorming wilt bereiken, is één struik (of boom, zoals je wilt) niet genoeg – je hebt minimaal twee zaailingen nodig, een meisje en een jongen. En ten tweede zullen duindoornwortelscheuten vaker verschijnen dan je tijd hebt om ertegen te vechten.

Irga

Hoewel de vruchten van deze plant, die ook wel bes of Russische rozijn wordt genoemd, best lekker zijn, rijpen ze niet tegelijkertijd en is het verzamelen ervan, gezien de hoogte van de struik, niet zo eenvoudig.

Er is nog een nadeel: de bosbes is erg geliefd bij vogels, die hem niet alleen eten, maar ook zaaien.

Appelbes

Laten we eerlijk zijn: we kunnen deze bes alleen voorwaardelijk eetbaar noemen: het is onwaarschijnlijk dat iemand zijn mond vol appelbessen zou proppen. En dit ingrediënt geeft compotes een specifieke smaak, om maar te zwijgen van jam.

Maar vogels denken daar overigens niet aan en eten graag de appelbes, en tegelijkertijd de bomen en struiken die ernaast groeien.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips