Hoe bloemen op de vensterbank te beschermen tegen de kou die uit het raam komt: een ingenieuze oplossing

Фиалка

Als u uw hand tegen het vensterglas legt, voelt u waarschijnlijk de kou die eruit komt. De wortels van planten voelen hetzelfde.

Volgens een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, zullen viooltjes en phalaenopsis absoluut niet van contact met de kou houden.

En het gaat niet eens om het vergelen en vallen van bladeren (wat trouwens ook een nachtmerrie voor een tuinman kan worden genoemd), maar ook om het feit dat door lage temperaturen het risico op wortelrot toeneemt.

Laten we snel ontdekken hoe u uw “groene huisdieren” kunt beschermen tegen de ups en downs van het leven.

En gewone folie-isolatie, waarvan je na de reparatie misschien nog een stukje hebt, helpt je hierbij.

Dit materiaal heeft een cellulaire structuur en een omhulsel met een lage thermische geleidbaarheid, wat het voor ons zo waardevol maakt.

Buig de isolatiestrook zodat deze in de hoek tussen het raamkozijn en de dorpel past. Zet de uiteinden vast met dubbelzijdig (makkelijker) of plakband (makkelijker schoon te maken).

Als u helemaal geen tape wilt lijmen, bijvoorbeeld als u regelmatig het raam opent om de kamer te ventileren, drukt u gewoon een strook folie-isolatie in de hoek en drukt u deze met potten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips