Om in de winter verse aardbeien te eten, hoef je niet naar de winkel: hoe je bessen op een vensterbank laat groeien

Клубника

In plaats van je vensterbank te vullen met potten met begonia’s of cactussen, kun je dit ‘gebied’ proberen te gebruiken als platform voor het kweken van aardbeien.

Volgens een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, is het belangrijkste om de juiste variëteit te kiezen.

Om het gewenste resultaat te krijgen, moet je aardbeien van variëteiten als “Queen Elizabeth”, “Genève”, “Home Delicacy”, enz. eens nader bekijken.

Planten die tot de genoemde variëteiten behoren, kunnen het hele jaar door vrucht dragen.

Bovendien zijn dergelijke aardbeien hangende aardbeien – dit betekent dat ze, wanneer ze in potten worden geplant, er prachtig aan zullen hangen.

Het is ook belangrijk om een ​​drainagelaag in de potten te hebben, evenals aarde – deze kan universeel zijn, uit de winkel worden gehaald, of onafhankelijk worden bereid, uit gelijke delen tuingrond, zand en humus.

Nog een paar belangrijke punten: de beste plaats voor aardbeien is een raam aan de zuidkant, maar zelfs in dit geval kun je niet zonder extra verlichting.

De zorg voor aardbeien die op een vensterbank groeien is hetzelfde als de zorg voor aardbeien die in de volle grond groeien en bestaat uit water geven en bemesten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips