Wat te doen als slakken zich in de kelder hebben gevestigd: je kunt niets doen

Картошка

Een kelder of kelder, waar zomerbewoners groenten en fruit opslaan voor de winter, is een zeer aantrekkelijke plek voor naaktslakken.

In dergelijke kamers heerst inderdaad een redelijk comfortabele temperatuur die niet tot nul daalt, en een redelijk hoge luchtvochtigheid – wat deze buikpotigen nodig hebben.

Geloof me, als ongedierte erin slaagt een voor hen verboden plaats binnen te dringen, zullen ze geen ceremonie houden en vrijwel onmiddellijk een aanzienlijk deel van de oogst bederven.

De meest effectieve manier om in dit geval te vechten is handmatige verzameling.

Je kunt ook traditionele methoden proberen, zoals biervallen, maar deze zijn meestal niet erg effectief.

Gebruik in plaats daarvan preparaten op basis van ijzerfosfaat zoals Ferramol of Ulitsid om slakken te bestrijden – ze zullen werken tegen kleine plagen.

Composities die koper of metaldehyde bevatten – “Slug Eater”, “Groza-3”, “StopUlit”, enz. – zullen grote individuen helpen vernietigen.

Maar een zwavelrookbom zal niet werken – de verwerking ervan vindt 1,5-2 weken plaats voordat groenten en fruit in de kelder worden bewaard.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips