Herfstplanten van zwarte bessen: maak 5 fouten – er zal geen oogst zijn

смородина

Bij het planten van zwarte bessen in de herfst moet je bepaalde regels volgen, anders zal er geen oogst zijn.

Hoe je krenten in de herfst plant en wat je niet moet doen, zegt een expert van de online publicatie Belnovosti, een agronoom en landschapsontwerper.

Hoe bessen te planten in de herfst

Ten eerste is het belangrijk om deadlines te halen. In de herfst worden krenten minimaal drie weken vóór het begin van de stabiele vorst geplant. Als u later plant, kan het zijn dat de zaailing geen wortel schiet.

Ten tweede moet de zaailing onder een kleine hoek worden geplant en moet de wortelhals minimaal 10 centimeter in de grond worden begraven.

Planten zonder verdieping is de meest voorkomende reden waarom krenten ouder dan twee of drie jaar geen nulscheuten uit de grond laten ontkiemen.

Ten derde moet het plantgat 40x40x40 cm groot zijn. Het is ook uiterst belangrijk om kunstmest aan het plantgat toe te voegen.

Ten vierde moet je overwegen welke gewassen er in de buurt groeien. Het wordt niet aanbevolen om zwarte bessen te planten naast frambozen, kruisbessen, bramen en fruitbomen.

Bovendien moet elke tak na het planten worden bijgesneden, zodat er niet meer dan twee of drie knoppen boven het grondoppervlak achterblijven. Dit snoeien bevordert de groei van nulscheuten.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips