Hoe je een appelboom niet bederft: fouten die tuinders regelmatig maken

яблоня

Veel zomerbewoners maken bij het verzorgen van appelbomen in de herfst dezelfde fouten, wat leidt tot een afname van de opbrengst.

Een expert van de Belnovosti-netwerkpublicatie, een agronoom en landschapsontwerper, vertelt over de belangrijkste fouten bij de verzorging van appelbomen in de herfst.

Hoe zorg je voor een appelboom in de herfst?

Ten eerste moet je aan het einde van het seizoen stoppen met het aanbrengen van stikstofmeststoffen. Stikstof stimuleert de plantengroei; in het najaar is dit niet nodig.

Ten tweede: verwaarloos het snoeien niet. In de herfst wordt sanitair snoeien uitgevoerd, alle zieke, gedroogde en beschadigde takken worden verwijderd.

Ten derde is het uiterst belangrijk om niet alleen al het fruit uit de boom te verwijderen, maar ook om het afval te verzamelen.

Ongedierte overwintert in het nest. Je kunt geen enkele appel op de grond laten liggen. Rotte appels moeten samen met gevallen bladeren worden weggegooid.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips