Aardappelen zijn voor velen een van de meest populaire bijgerechten, en het is altijd onaangenaam als een deel van de oogst in de kelder afsterft.
Helaas zijn knollen vatbaar voor verschillende ziekten die het rotten versnellen.
We stellen voor om 6 opties te bekijken voor ziekten waar u vanaf kunt komen.
Laten we aandacht besteden aan de aanbevelingen van de online publicatie Belnovosti en agronoom Anastasia Kovrizhnykh.
6 aardappelziekten die tot rotting leiden
Dit zijn de ziekten.
- Phytophthora. Een gevaarlijke schimmelziekte die tot 70% van de oogst kan vernietigen. Het teken bestaat uit grijze vlekken die diep gaan.
- Fusarium droogrot. Eerst verschijnen er depressieve vlekken met een grijsbruine kleur, waarna het vlees droog wordt.
- Zwarte korst. Het teken is zwarte sclerotia die gemakkelijk kan worden afgeschraapt.
- Natte bacteriële rot. De ziekte wordt vernietigd wanneer beschadigde aardappelen worden geplant.
- Schurft. Het bestaat in 4 soorten. Heeft geen invloed op de smaak, maar bederft het uiterlijk van de aardappelen.
- Kliervlekken. Het ontstaat als gevolg van ongunstige weersomstandigheden en slechte bodemkwaliteit.