Hoe worteloogst op de juiste manier op te slaan: de beste manier

морковь

Ongeveer twee maanden zijn verstreken sinds de zomerbewoners wortels hebben geoogst.

Momenteel bevinden oranje wortelgroenten zich in kelders, kelders en andere kamers.

Maar elke tuinman moet het begrijpen: het is onwaarschijnlijk dat groenten tot de lente meegaan als ze verkeerd worden bewaard.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, stelde een manier voor waarop wortels de hele winter vers blijven.

De beste manier om wortels te bewaren

Zand helpt wortelgewassen te beschermen tegen ongunstige omstandigheden.

Neem een ​​houten bak, giet er een beetje van het bovengenoemde bulkmateriaal in en verdeel het gelijkmatig over de bodem.

Het is wenselijk dat er een laag van minimaal twee centimeter dik wordt gevormd.

Vervolgens moet je wortels op het zand leggen. Het is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat elke groente apart ligt: ​​er moet minimaal een minimale afstand tussen de wortelgroenten worden aangehouden.

De aangelegde wortels moeten bedekt zijn met een ander deel losse steen.

Als de grootte van de doos die u gebruikt dit toelaat, kunt u meerdere “zandwortel”-lagen maken.

Met deze bewaarmethode blijven oranje wortelgroenten probleemloos houdbaar tot het begin van het volgende zomerseizoen. Het is waar dat in januari het in de herfst gegoten zand moet worden vervangen door “nieuw” zand.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips