Hoe u gigantische lelies op uw site kunt laten groeien: trucs voor het kweken van bloemen

Лилии

De keuze aan lelievariëteiten valt op door zijn diversiteit, maar leliehybriden trekken nog steeds speciale aandacht – in de eerste plaats door het aantal bloeiwijzen op één plant en hun grootte.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, onthulde enkele trucjes van het kweken van gigantische lelies.

Het eerste dat tuinders dus moeten weten, is dat ondanks de liefde voor licht die deze planten tonen, hun onderste deel zeker in de schaduw moet staan.

Vandaar de conclusie: de ideale plek voor het kweken van gigantische lelies is halfschaduw.

Tegelijkertijd moeten gigantische lelies worden beschermd tegen tocht, en het idee om deze meerjarige planten te kweken in gebieden met stagnerende lucht moet worden opgegeven.

Nu – over de grond. De resultaten van het kweken van lelies zullen indruk op iedereen maken als ze groeien in voedzame, losse en goed doorlatende grond die zand bevat.

Om leliebollen te planten, moet u rond eind april – begin mei een paar dagen reserveren. Wanneer u plantmateriaal in de grond laat zakken, kies dan een diepte van 15-20 cm en houd een afstand van ongeveer 30 cm tussen de exemplaren aan.

Deze vaste planten hoeven niet vaker dan eens in de 3-5 jaar te worden herplant. Vergeet na het uitvoeren van deze procedure niet om de bloem met folie te bedekken en deze vervolgens te isoleren met sparren takken en bladeren.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips