Hoe je in een maand van een mol afkomt: zonder gekochte producten, vallen en aas

Крот

Veel eigenaren van voorstedelijke gebieden die klagen over een mol die de gewoonte heeft gekregen om de gewassen die in hun tuin groeien te beschadigen, weten niet eens dat er een aantal manieren zijn om het probleem binnen een maand op te lossen.

Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en een landschapsontwerper vertelden hoe ‘geharde’ zomerbewoners met het probleem omgaan.

Onaangename geluiden

Om een ​​mol uit het gebied te ontmoedigen, kunt u profiteren van de speciale gehoorgevoeligheid van deze dieren, evenals van hun verhoogde gevoel voor gevaar.

Om dit te doen, heb je blikjes nodig die overgebleven zijn van het drinken van drankjes en snijd je de bovenkant ervan af.

Je moet ijzeren pinnen in de grond steken en er voorbereide blikken op plaatsen. Elke keer dat de wind waait, maken de potten geluid, wat de ‘ongenode gast’ zal afschrikken.

Water

Het is onwaarschijnlijk dat een mol zo’n belediging als het overstromen van passages zal kunnen verdragen.

Het is niet nodig om een ​​speciale oplossing te bereiden – richt gewoon de waterslang in de moldoorgang en zet het water een tijdje niet dicht.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips