Hoe bedden met bieten goed uit te dunnen: het geheim van groot en smakelijk fruit

Свекла

Om een ​​hoogwaardige en overvloedige bietenoogst te kunnen oogsten, volstaat het om de basisregels van de landbouwtechnologie voor dit gewas te kennen, inclusief hoe je het op de juiste manier kunt uitdunnen.

Dankzij deze procedure ontstaat er volgens een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, meer vrije ruimte in het tuinbed, en dit betekent op zijn beurt dat de bieten groter zullen worden.

Bovendien blijft na het uitdunnen de meest levensvatbare en sterkste groep zaailingen in uw tuin achter, wat de opbrengst alleen maar kan beïnvloeden.

Ten slotte krijgen de bieten voldoende zonlicht en de voedingsstoffen die ze nodig hebben om te groeien en zich te ontwikkelen.

Stadia van het verdunnen van bieten

De eerste fase moet worden uitgevoerd 5-10 dagen nadat de eerste scheuten boven de grond verschijnen.

Geef de zaailingen water en verwijder dan de zwakste spruiten – je kunt 1 tot 5 exemplaren verwijderen, waardoor de sterkste overblijven. Vul de gaten die in de grond verschijnen op en verdicht ze lichtjes.

De tweede fase kan na 3 weken beginnen – tegen die tijd hebben de bieten al 3 bladeren gevormd. Nogmaals, het is de moeite waard om de plant eruit te trekken die er zwakker uitziet dan de rest.

Let op: deze tweestapsmethode is zinvol om te gebruiken als het gaat om meerzadige variëteiten die 3 tot 7 spruiten produceren.

Als u bieten met één kiem kweekt, hoeft u deze niet te verminderen. Bij tweezadige variëteiten van dit wortelgewas wordt het verdunnen alleen op dagen 5-10 uitgevoerd.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips