Hoe u een indrukwekkende oogst van paprika’s kunt krijgen: tips voor het kweken van het gewas

Перец

Zoete of paprika is in welke vorm dan ook goed: in salades, groentestoofschotels of conserven.

Het is niet verrassend dat zomerbewoners erg geïnteresseerd zijn in een grote oogst van dit gewas. Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, deelde tips die zullen helpen dit doel te bereiken.

Het eerste dat het vermelden waard is, is dus de timing van het planten van zaailingen in de volle grond of in een kas.

Dus in het eerste geval (in de volle grond) moet peper in mei – begin juni worden geplant, wanneer de grond voldoende is opgewarmd. In de tweede (in een filmkas) – eind april.

Vergeet in beide gevallen niet de plantenwortels te behandelen met een groeistimulator – “Kornevin” of een ander.

Laat bij het planten van paprika’s een afstand van 50 cm tussen de zaailingen over – dit is een andere belangrijke voorwaarde voor het verkrijgen van een grote oogst.

Nadat de planten wortel hebben geschoten, hebben ze standaardzorg nodig in de vorm van het losmaken van de grond, wieden, bemesten en water geven, waarvoor je warm, door de zon verwarmd water nodig hebt.

Tot slot willen we u herinneren aan het snoeien, dat elke 10 dagen moet gebeuren tijdens het groeiseizoen en na het oogsten van de vruchten. Alleen de langste scheuten moeten worden ingekort.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips