Brandnetel, klis en duizendblad zijn geen onkruid, maar helpers: waarom zijn deze planten nodig in de tuin

Крапива

Schadelijke insecten zijn een probleem waarmee elke zomerbewoner te maken krijgt.

Natuurlijk kun je proberen problemen op te lossen met behulp van “chemie”. Maar soms zijn folkmethoden niet minder effectief, en het belangrijkste ‘ingrediënt’ vind je hier – in je eigen achtertuin.

Brandnetel

Brandnetelinfusie vertoont een hoge effectiviteit in de strijd tegen bladluizen.

Om het te bereiden heb je 1 kg gras nodig, dat je moet hakken, 10 liter water moet toevoegen en 10 dagen moet laten trekken. Na deze periode, wanneer de vloeistof is gefermenteerd, zeef het en verdun het met schoon water in een verhouding van 1 op 10.

Klit

Een product gemaakt van klis kan ongedierte zoals koolworm, witte mot of mot verslaan.

Om dit te doen, moet je klisbladeren verzamelen – zo’n hoeveelheid dat ze, wanneer ze worden geplet, een derde van de emmer in beslag nemen. Vul de container tot de rand met water en laat 3 dagen staan, zeef en gebruik om koolbedden te behandelen, wat 3-4 keer per week moet gebeuren.

Duizendblad

Dit kruid zal nuttig zijn als het nodig is om dezelfde bladluizen te verwijderen, evenals koperkoppen of kleine bladetende rupsen.

Om het product te bereiden, verbrandt u 0,8 kg gemalen gedroogd duizendblad met kokend water en voegt u vervolgens water toe tot een volume van 10 liter. Verdere gebeurtenissen kunnen zich op twee manieren ontwikkelen: het medicijn kan 48 uur laten infuseren of 30 minuten koken. Het enige dat overblijft is zeep toevoegen – 20 g voor elke 10 liter samenstelling – en je bent klaar.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips