Zo bewaart u plantuien eenvoudig tot aan het planten: ze drogen niet uit, rotten niet en lopen niet uit.

Лук

Welke problemen staan ​​de zomerbewoners te wachten die de opslag van plantuien “verprutsen”?

Volgens een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, kunnen fouten ertoe leiden dat het plantmateriaal vroegtijdig uitdroogt, gaat rotten of wortels gaat vertonen.

Bovendien zijn ervaren tuiniers ervan overtuigd dat het de onjuiste opslag van zaailingen is die in de toekomst tot het vastlopen ervan leidt.

Wat te doen om dergelijke problemen te voorkomen?

Er zijn twee methoden geschikt voor het bewaren van plantuien: koud en warm. In het eerste geval moet je ervoor zorgen dat de temperatuur niet boven de +25 graden komt, in het tweede geval niet onder de 1-2 graden met een minteken. Laten we alles in meer detail bespreken.

Warme opslagmethode

De optimale temperatuur voor de bewaring van plantuien varieert hierbij van +14..16 graden tot +18..20 graden. De luchtvochtigheid varieert van 50 tot 60 procent.

Dergelijke omstandigheden zijn geschikt voor sets fracties II en III, dat wil zeggen bollen met een diameter van respectievelijk 14-21 en 21-24 mm.

Koude opslagmethode

In dit geval is het de moeite waard om de temperatuur van –1..3 graden tot nul te houden, en de luchtvochtigheid rond de 85-90 procent.

De methode is geschikt voor de kleinste sets met een diameter van 8-14 mm. Maar toch is het voor dergelijke uien beter als je ze in de herfst plant.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips