7 nuances van het succesvol telen van tomaten op een vensterbank: zijn ze bekend voor jou?

Помидоры

Als je een fatsoenlijke oogst wilt oogsten van tomatenstruiken die op je eigen vensterbank zijn gekweekt, hoe je het ook bekijkt, zul je je best moeten doen.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, deelde geheimen die u zullen helpen uw doel te bereiken.

1. Verlichting

De winter betekent altijd korte daglichturen en het gebrek aan licht voor planten gaat op zijn beurt hand in hand met stress. Vandaar de conclusie: om tomaten op de vensterbank te laten groeien, is extra verlichting eenvoudigweg noodzakelijk.

2. Bodem

De bodem moet aan drie kenmerken voldoen: voedingswaarde en een goede water- en luchtdoorlatendheid. U kunt kant-en-klare grond gebruiken of grond uit uw eigen tuin, maar in dit geval moet deze zeker worden gedesinfecteerd met speciale middelen.

3. Vochtigheid

Om deze indicator op voldoende niveau te houden, plaatst u potten met tomaten op trays met natte afvoer. Een andere verplichte procedure is spuiten.

4. Water geven

Om de grond in potten te bevochtigen, gebruikt u bezonken water en geeft u de grond water met een gieter met een lange uitloop.

5. Zaden

Denk niet dat welke zaden dan ook geschikt zijn voor de binnenkweek. Geschikte variëteiten zijn onder meer “Balcony Miracle”, “Stone Flower”, “Little Star”, “Betta”, enz.

6. Temperatuur

Niet iedereen weet hiervan, maar temperatuurveranderingen en kou die uit het raam komen, kunnen alle inspanningen om tomaten op de vensterbank te laten groeien teniet doen. U kunt het probleem oplossen met een thermische mat.

7. Voeden

Om een ​​fatsoenlijke oogst te krijgen, vergeet niet je tomaten te voeren. Dus de eerste keer dat kunstmest (complex) moet worden aangebracht nadat de zaailingen 4 echte bladeren hebben. Als u merkt dat uw tomatenzaailingen zich beginnen uit te strekken, probeer dan een meststof genaamd “Sun Energy” te gebruiken. Een ander veel voorkomend probleem is het uitdrogen van bladeren. Om dit op te lossen, kunt u bladbemesting op basis van kaliummetaboraat proberen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips