Oh, en je zult lijden: plant deze 5 planten nooit in je datsja

цветок

Helaas kunnen niet alle planten liefhebbers van moestuinen, tuinen en persoonlijke percelen tevreden stellen.

Onder de vertegenwoordigers van de flora bevinden zich zulke onverlaten die niets anders dan verdriet zullen brengen. Nou ja, of bijna niets. In ieder geval zullen ze meer kwaad dan plezier veroorzaken.

Vervolgens zullen we ontdekken wat voor soort grillige wezens dit zijn, met wie het voor gemoedsrust raadzaam is om niet mee om te gaan.

Kleinbloemige maagdenpalm

Uiterlijk is de plant erg aantrekkelijk. Maar zoals vaak in ons leven gebeurt, gaat schoonheid nauw samen met schadelijkheid.

In ons geval is dit waar. Maagdenpalm is een grote egoïst, hij verspreidt zich agressief, zodat hij alle andere planten op je perceel kan verdringen.

Kruipende jasmijn

Het groeit heel snel en verspreidt zich in hetzelfde snelle tempo.

Soms vecht het niet alleen met naburige planten, maar zelfs met zichzelf.

Hooglander

Deze plant wordt gekenmerkt door snelle groei en het vermogen om zich via zaden te verspreiden.

Het kan voor een tuinman een echte hoofdpijn worden, omdat het moeilijk onder controle te houden is en de omgeving binnen de kortste keren bezet kan worden.

Munt

De meesten van ons waarderen het zeker vanwege het aroma en de echte voordelen. Maar er is een keerzijde aan de medaille: hij gedraagt ​​zich zeer agressief in de tuin.

En omdat het zich via de wortels verspreidt, is het vrij moeilijk om het onder controle te houden.

Berberis

De bessen van deze struik zijn helder en de takken zijn stekelig. Daarom mag het aantrekkelijke uiterlijk niet misleidend zijn: er kunnen problemen ontstaan ​​naarmate de plant groeit.

En sommige soorten berberis zijn onder meer ook een alternatieve gastheer voor de zwarte vlekziekte bij rozen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips