Waarom komkommers een slechte oogst opleverden: ervaren zomerbewoners onthulden 3 veelvoorkomende redenen

огурцы

Het is gebruikelijk om komkommers in grote hoeveelheden te kweken, zodat alle huishoudelijke behoeften kunnen worden “gedekt”.

Veel huisvrouwen proberen tenslotte groenten voor de winter te bereiden, zodat er nooit teveel komkommers kunnen zijn.

Soms laat de oogst echter veel te wensen over. Meestal wordt falen geassocieerd met drie veel voorkomende redenen, zegt een agronoom en landschapsontwerper, een expert bij de online publicatie BelNovosti.

Welke komen het meest voor?

De zaailingen “wachtten” te lang

Het is uiterst belangrijk om de aanbevolen tijdslimieten te volgen bij het werken met zaailingen. Alleen in dit geval is de kans groot dat de oogst u zal bevallen.

Je moet geen zaailingen planten die te jong zijn, maar je moet ze ook zeker niet ‘overbelichten’.

Plantdichtheid

Sommige mensen planten komkommers in een te kleine cirkel, waardoor de groenten zich niet goed ontwikkelen. In dit geval kun je een behoorlijke oogst vergeten.

Zelfs als je de komkommers in eerste instantie heel compact hebt geplant, moet je ze daarna gaan uitdunnen.

Voeding, ziekten, parasieten

Allereerst is het belangrijk om komkommers voldoende voedingsstoffen te geven, afhankelijk van de behoefte van het gewas en het ontwikkelingsstadium. Gebrek aan voedingsstoffen is de meest voorkomende oorzaak van een slechte oogst.

Het is ook de moeite waard om preventieve maatregelen te nemen om komkommers te beschermen tegen ziekten en insecten. Als je deze belangrijke punten volgt, zal de oogst behoorlijk zijn.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips