Waarom orchideeën niet bloeien: kijk waar je ze hebt gelaten

Орхидея

Onder bloemisten wordt een vaardigheid die orchideeën dwingt om niet af en toe, maar constant te bloeien, als bijna het toppunt van vaardigheid beschouwd.

Het is niet de moeite waard om te vertellen hoe grillig deze bloemen zijn. Geef ze een mild klimaat, goede verlichting, maar geen direct zonlicht, en veel bijzondere dingen.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, vertelde waar orchideeën gehouden moeten worden zodat ze vaker bloeien.

Waar houden orchideeën van?

Ten eerste het milde klimaat;

ten tweede, goede verlichting;

ten derde van 20 tot 30 graden Celsius overdag en 18-25 graden ’s nachts.

Waar bloemen te bewaren

Het is duidelijk dat het in de winter niet eenvoudig zal zijn om dergelijke omstandigheden in een stadsappartement te vinden.

Een luchtvochtigheid van minder dan 50% is immers al kritisch voor een orchidee.

Maar dit punt kan worden opgelost door te sproeien of een bak met water naast de plant te plaatsen.

Wat betreft het kiezen van een plaats op de vensterbank, is het in de zomer beter om te kiezen tussen de oost- en westkant.

Ramen op het zuiden zijn niet de beste optie voor een orchidee. U moet bescherming bieden tegen direct zonlicht.

In de winter is het daarentegen beter om de orchideeën naar de zuidkant te verplaatsen en ze geleidelijk aan direct zonlicht te laten wennen.

Als je hem in de schaduw laat staan, groeit er niets behalve bladeren. Je moet de plant ook beschermen tegen temperatuurveranderingen, vooral in het koude seizoen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips