Oproep voor problemen: 5 planten die niet in huis mogen staan

Кактус

Van tijd tot tijd horen we dat planten geluk kunnen brengen en positieve energie in huis kunnen creëren.

Zijn er echter planten die juist problemen kunnen veroorzaken en ongewenste gebeurtenissen kunnen aantrekken? Laten we samen kijken naar vijf planten die volgens de legende niet worden aanbevolen om in huis te houden.

1. Euphorbia – de ouder van ziekten

Laten we beginnen met kroontjeskruid, een veel voorkomende plant onder verzamelaars. Er wordt al lang aangenomen dat de aanwezigheid ervan in huis ziekten kan veroorzaken.

De controverse rond deze mythe blijft bestaan, maar als je vatbaar bent voor ziekten, kan het de moeite waard zijn om weg te blijven van deze sierplant.

2. Cactus – een symbool van de ernst van het lot

Cactussen – Ze lijken onschuldig, maar volgens Feng Shui kunnen ze de hardheid van het lot aantrekken.

Dit komt door hun naalden met weerhaken, die negatieve energieën in huis zouden moeten creëren. Als je geen risico wilt nemen, wil je misschien nog eens nadenken over je beslissing om een ​​cactus in huis te halen.

3. Maïs – ongeluk bij het koken

De maïsplant kan met zijn platte bladeren en ongewone vorm een ​​interessante decoratieoptie zijn. In sommige culturen wordt echter aangenomen dat de aanwezigheid ervan ongeluk kan brengen bij het koken. Als je harmonie in huis waardeert, wil je misschien andere planten kiezen.

4. Kool is een symbool van financieel verlies

Verrassend genoeg staat kool mogelijk ook op de lijst met planten die het beste buitenshuis kunnen worden bewaard.

Sommigen geloven dat haar aanwezigheid tot financiële verliezen zou kunnen leiden. Hoewel de wetenschap dit niet ondersteunt, is het de moeite waard om je plantenkeuze te overwegen als je in symboliek gelooft.

5. Geranium is een magneet voor ruzies

Geranium lijkt met zijn prachtige bloemen misschien onschuldig, maar velen geloven dat het een magneet is voor ruzies en conflicten.

Er wordt aangenomen dat de geur spanning in relaties kan veroorzaken. Als u streeft naar harmonie in uw gezin, kunt u overwegen andere kleuren te kiezen.

Ten slotte is het vermeldenswaard dat veel van deze overtuigingen geen wetenschappelijke basis hebben. Als u echter in plantenenergie en symboliek gelooft, moet u een weloverwogen beslissing nemen over welke planten u in uw huis wilt houden.

Het is belangrijk om een ​​omgeving te creëren die je vreugde en harmonie brengt, ongeacht je overtuigingen. Kies je planten dus verstandig en geniet in je eigen veiligheid van hun schoonheid.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips