Waarom begraven ervaren zomerbewoners bietenkoppen onder tomaten: niet iedereen weet hiervan

помидоры

Veel mensen weten dat bieten een van de nuttigste groenten op het perceel zijn.

Dat is de reden waarom bijna iedereen het kweekt.

De groente is een waardevolle aanvulling op het dieet en daarom gebruiken we hem vaak voor culinaire doeleinden. Dankzij het product kunnen we onder een bontjas genieten van rijke rode borsjt, heerlijke vinaigrette en klassieke haring.

Maar niet alleen de vrucht zelf is nuttig. Bietenkoppen zijn ook rijk aan voedingsstoffen, zegt een expert van de BelNovosti-netwerkpublicatie, een agronoom en landschapsontwerper. Niet iedereen weet echter waarom bieten direct onder de tomaten worden begraven.

Wat kan zo’n interessante praktijk opleveren?

De meest waardevolle stof in bietenkoppen is boor. Tomaten kunnen er een tekort aan hebben, hoewel boor noodzakelijk is voor volledige ontwikkeling.

Als je periodiek de toppen van de bieten onder de tomaten begraaft, zullen de groenten een zeer goede oogst opleveren.

Meestal kunt u de toppen “krijgen” tijdens de uitdunningsprocedure. Het wordt aanbevolen om het te verpletteren en in de grond in te bedden.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips