Waarom verzamelen ervaren zomerbewoners bladeren in het bos: niet iedereen weet ervan

лес

Veel ervaren zomerbewoners proberen het gebruik van industriële preparaten op de site tot een minimum te beperken.

Dit maakt tuinieren goedkoper en helpt het gewas ook zo natuurlijk mogelijk te groeien.

Sommige zomerbewoners gaan niet alleen naar het bos om paddenstoelen en bessen te plukken: soms plukken ze een groot aantal bladeren, merkte een expert van de online publicatie BelNovosti op, een agronoom en landschapsontwerper.

Wat kun je ermee doen?

Bedek uw rozen voor de winter

Bloemen hebben een speciale behandeling nodig, omdat ze gevoelig kunnen reageren op koud weer. Voor beschutting worden vaak verschillende materialen gebruikt.

Weinig mensen weten dat gewone bladeren uit het bos als een waardige optie kunnen worden beschouwd. Eerst moet u de hillingprocedure uitvoeren en pas daarna kunt u ons afdekmateriaal gebruiken.

Compost

Veel bladeren bevatten een breed scala aan elementen die nuttig kunnen zijn bij de verzorging van tuin- en groentegewassen.

Daarom kunnen bladeren een waardevol ingrediënt zijn voor een compostbak.

Je kunt ook de mogelijkheid overwegen om humus te bereiden. De voorbereiding ervan duurt zes maanden tot anderhalf jaar. Deze meststof is echter van hoge kwaliteit.

Mulchen

Als je ernaar kijkt, heb je, als je een middelgrote oppervlakte hebt, veel mulch nodig. Daarom kunt u aandacht besteden aan een betaalbare, hoogwaardige en gratis optie: gebladerte uit het bos.

Hoe je bladeren op de juiste manier verzamelt

Allereerst is het belangrijk om de houtsoort te bepalen. Eik kun je beter vermijden. Hetzelfde kan gezegd worden over hazelaar. Uitstekende opties zijn lijsterbes, berk, populier en meidoorn. Je kunt ook esdoorn en beuk overwegen.

Bladeren mogen alleen worden verzameld van gezonde bomen. De bladeren moeten droog zijn.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips