Welk voorgerecht moet je bereiden voor de barbecue: te lekker om niet te proberen?

Помидоры

De zomer is net begonnen en dat betekent dat het barbecueseizoen in volle gang is. Waar denk jij dat kebab het beste bij past?

Je hebt waarschijnlijk correct geantwoord – met groenten. Een expert van de online publicatie BelNovosti, een chef-kok, deelde het recept voor zo’n groentevoorgerecht met ons.

Zoals gewoonlijk beginnen we met de lijst met ingrediënten.

Om het voorgerecht te bereiden, heb je 3-5 middelgrote tomaten nodig, en ook:

  • 2-3 paprika’s;
  • 3-4 teentjes knoflook;
  • 100 ml plantaardige olie (bij voorkeur olijfolie);
  • 2 eetlepels appelazijn;
  • 2 theelepels suiker;
  • zout en kruiden – naar smaak.

Schil de gewassen paprika’s, hak ze grof en doe de resulterende stukjes in een blenderkom.

Voeg er gepelde knoflook aan toe en hak tot een gladde massa.

Plaats het groentemengsel nu in een daarvoor geschikte container, en in de blenderkom (je hoeft hem niet eens af te wassen), je moet de olijfolie doorroeren met zout, suiker, azijn en kruiden – zwarte peper, basilicum, paprika.

Meng alle ingrediënten en giet de saus over de gesneden tomaten.

Zet de snack een uurtje in de koelkast. Na deze tijd hoeft u het gerecht alleen nog maar met gehakte kruiden te bestrooien en kunt u serveren.

Eerder vertelden we je hoe je paardenstaarten kunt verwijderen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips