Waarom de schors van de appelboom zwart werd: zomerbewoners vertelden hoe ze de boom konden redden

яблоня

Een ervaren zomerbewoner moet de planten op het terrein altijd inspecteren, zodat hij, als er zich verschillende problemen voordoen (ziekten, tekorten aan voedingsstoffen, ongedierte), deze zo snel mogelijk kan aanpakken.

Als je merkt dat de schors van de appelboom zwarte vlekken krijgt en er scheuren beginnen te verschijnen, aarzel dan niet.

Een deskundige uit de online publicatie BelNovosti, een wetenschappelijk agronoom en landschapsontwerper, meent dat we het over zwarte rivierkreeften hebben. De ziekte heeft een schimmeloorsprong, waardoor de boom binnen enkele jaren kan afsterven.

Hoe een appelboom redden?

Inspecteer allereerst de boom zorgvuldig. Eventuele beschadigde plekken moeten onmiddellijk worden verwijderd. In dit geval moeten stukjes schors en takken worden verbrand.

Hierna worden de gebieden behandeld met drogende olie.

Vervolgens wordt de fruitboom behandeld met kopersulfaat in een concentratie van drie procent. Maar dat is niet alles. Na al deze procedures moet je wachten tot de bloeifase volledig voorbij is. Zodra het komt, wordt een Bordeaux-mengsel gebruikt. De concentratie is één procent.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips