Hoe je de grond voor zaailingen voorbereidt, zodat de zaailingen sterk zijn en niet ziek worden: waardevolle tips

Рассада

Wat je ook zegt, er blijft niets over tot het seizoen waarin zaailingen worden gekweekt. Daarom kun je het land nu veilig voorbereiden op zaailingen – laat ze in de coulissen wachten.

Hiervoor heb je een emmer tuingrond nodig, dezelfde hoeveelheid humus (kan worden gekocht), 0,5 kg as, die eerst moet worden gezeefd, 1 kg van hetzelfde zand door een zeef en 2 eetlepels azofoska. .

Als je weet dat de grond uit je tuin dicht is, kun je er veilig kokossubstraat aan toevoegen – het geeft de grond de gewenste losheid.

Alle “ingrediënten” moeten worden gemengd, en niet te vergeten om de grond meerdere keren te besprenkelen met een verzadigde oplossing van kaliumpermanganaat voor desinfectiedoeleinden.

Dat is alles, eigenlijk hoeft u alleen nog maar dikke zakken met aarde te vullen en ze naar een kast te brengen voor opslag.

Als u de grond strikt volgens deze instructies voorbereidt voor zaailingen, kunt u er zeker van zijn dat de zaailingen worden voorzien van de voeding die ze nodig hebben en zeker geen last zullen hebben van blackleg.

Trouwens, als je zaailingen vroeg plant, is de kans groot dat de planten zich uitstrekken, dus mis het moment niet en plant ze op tijd in aparte containers.

Zodra je merkt dat de container klein is geworden, breng je de zaailing samen met de wortel over naar een grotere container.

Eerder legde de expert uit waarom zaailingen kaliumpermanganaat nodig hebben, of, met de namen die we gewend zijn, kaliumpermanganaat.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips