Hoe je bloemen binnenshuis niet water geeft: deze fouten worden ook gemaakt door professionals

Цветок

Water geven kan een fundamentele procedure worden genoemd die wordt gebruikt bij het verzorgen van planten.

Om deze reden hebben de meeste problemen waarmee eigenaren van “groene huisdieren” te maken kunnen krijgen, op de een of andere manier te maken met water geven, of beter gezegd, met fouten in de implementatie ervan. Een expert van de online publicatie BelNovosti, een agronoom-wetenschapper, een landschapsontwerper, weet het zeker, wie en vermeld.

Controle van de waterkwaliteit

Als pretentieloze planten zoals ficus of varen je hun “fi” niet laten zien bij het gebruik van kraanwater, dan zullen andere “individuen” zeker hun ontevredenheid over hun uiterlijk tonen.

Vergeet niet dat de beste optie voor het bewateren van kamerplanten regen- en smeltwater is, maar ook gedestilleerd water of water na een omgekeerde osmosefilter.

Onvoldoende watergift

Als gevolg van deze fout verliezen de planten turgor, wat betekent dat hun bladeren zullen verdorren of zelfs afvallen. Nogmaals, het hangt van de levensvatbaarheid van de bloem af of deze een korte droogte aankan, of dat dit desastreus voor hem zal zijn.

Overloop

Als u een tijdje vergeet uw planten water te geven, haast u dan niet om het volledige gebrek aan vloeistof in één keer goed te maken.

Als gevolg van overtollig water kunnen de wortels niet ademen. Kies daarom potten met een afvoergat en vergeet niet om het water dat in de bakken is gelekt onmiddellijk te verwijderen.

We schreven eerder over hoe je het goed kunt doen.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips