Wat elke zomerbewoner zou moeten doen tijdens de nieuwjaarsvakantie: een belangrijke actie

дача

Tijdens de wintervakantie zijn veel tuiniers niet van plan hun buitenwijk te bezoeken.

Je wilt tenslotte ontspannen en het nieuwe jaar vieren met familie en vrienden.

Maar zelfs iemand die ver van zijn datsja is, kan actie ondernemen die belangrijk is voor de tuin.

We hebben het over het verzamelen van één stuk afval, dat een goede meststof is en een uitstekend middel voor ongediertebestrijding.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en landschapsontwerper, deelde een interessante ‘nieuwjaars’-aanbeveling voor zomerbewoners.

Wat moet je verzamelen tijdens de nieuwjaarsperiode?

Misschien wel de belangrijkste nieuwjaarsvrucht is de mandarijn.

Tijdens de feestdagen eten veel mensen grote hoeveelheden van deze citrusvruchten.

Er blijft veel mandarijnschillen over. En het is helemaal geen afval! De schil moet worden gedroogd en opgeslagen: de resulterende massa zal nuttig zijn in een plattelandsperceel.

Hoe mandarijnschillen gebruiken?

Het afval kan eenvoudig in de grond onder de plant worden begraven. De korst moet op een diepte van vijf centimeter worden geplaatst. Hierdoor krijgt de cultuur toegang tot kalium, fosfor en magnesium.

En de sterk gemalen schil van mandarijnen is een poeder dat in gaten kan worden gegoten bij het planten van aardappelen en tomaten.

Een aftreksel bereid uit mandarijnschillen en vervolgens door een filteroppervlak gevoerd, is een uitstekend hulpmiddel om de winterhardheid van gewassen te vergroten. Water geven moet bij de wortel gebeuren. Elke plant mag maximaal één liter vloeistof bevatten.

Bovendien kan dit product, tweemaal verdund met water, worden gespoten op planten die kwetsbaar zijn voor ongedierte. Als gevolg hiervan zullen veel insecten de flora niet langer schaden.

Fijngehakte mandarijnenschillen kunnen veilig aan de composthoop worden toegevoegd.

Eerder bespraken we welke tuingewassen niet geschikt zijn voor mest.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips