Welke bloemen je moet kiezen voor de badkamer: 9 geschikte opties

Замиокулькас

Om de een of andere reden wordt aangenomen dat de badkamer een ongeschikte plek is om potten met kamerplanten te plaatsen.

Een expert uit de online publicatie BelNovosti, een agronoom en een landschapsontwerper, is het categorisch oneens met deze stelling en noemde meteen 9 kleuren die redelijk comfortabel zijn in omstandigheden met hoge luchtvochtigheid en weinig licht.

1. De eerste plaats op de lijst wordt ingenomen door aspidistra, waaraan het gebrek aan natuurlijk licht geen schade toebrengt – deze plant is klaar om tevreden te zijn met kunstlicht.

2. Net als de bovengenoemde “collega” heeft Dieffenbachia ook geen daglicht nodig. En de warmte en vochtigheid in de badkamer creëren ideale omstandigheden voor deze bloem.

3. Hamedorea staat ook op de eerste plaats in de lijst van niet veeleisende planten, die bovendien beroemd zijn om zijn vermogen om de lucht te zuiveren.

4. Spathiphyllum biedt echter ook een dergelijke “dienst” als luchtzuivering, en in een vochtige omgeving voelt hij zich op zijn gemak.

5. Misschien geef je de voorkeur aan Sansevieria. Als dat zo is, laat hem dan gerust in de badkamer liggen. Sansevieria heeft geen speciale zorg van u nodig, bescherm hem alleen tegen tocht, dat is alles.

6. Een te hoge luchtvochtigheid heeft nooit invloed gehad op epipremnum, wat handig voor u kan zijn als er een dringende noodzaak is om de lucht te reinigen van verschillende soorten dampen.

7. Hetzelfde kan gezegd worden over de plant die trots de mooie naam “Tillandsia” draagt: de bloem heeft, net als de anderen op deze lijst, een hoge luchtvochtigheid en temperatuur nodig.

8. We zijn bij de finish, dus het is tijd om asplenium te noemen, dat in de natuur te vinden is in halfschaduwrijke, vochtige en warme bossen.

9. De laatste plaats op de lijst gaat naar Zamioculcas – vanwege zijn vermogen om schaduw en hoge luchtvochtigheid te verdragen.

Eerder onthulde de expert wat knolbloemen in de winter vernietigt.

author avatar
Violetta Groeneweg
Hallo! Ik ben Violetta Groeneweg, een journalist gespecialiseerd in bloemen en tuinieren. Mijn passie voor planten en bloemen heeft me bekendheid gebracht door mijn nuttige adviezen en tips over bloemverzorging
Growing Tulips